Faraday Future gaat autonome auto’s in Californië testen

Begin deze maand werd bekend dat Faraday Future zijn autonome auto in Michigan wilde testen, maar nu blijkt dat ze niet gaan wachten op toestemming hiervoor. Reuters heeft namelijk bevestigd gekregen dat het bedrijf toestemming heeft gekregen om haar auto’s in Californië te testen.

Wanneer de fabrikant daadwerkelijk gaat testen op de openbare wegen, is niet bekend gemaakt. Ook weten we nog altijd niet wanneer we het zelfrijdende voertuig kunnen kopen, want ze maken eerst een ‘normale’ elektrische auto. Maar door te testen met de autonome auto’s komen ze wel een stap dichterbij de winkels.

Afgelopen mei kwamen we wel meer te weten over de mysterieuze conceptauto van Faraday Future. Zo zou het voertuig meer dan één stoel krijgen en een krachtigere accu dan die van Tesla. Ook wordt er al langer getest met de auto, maar in het diepste geheim, zo werd in april bekend gemaakt. Het bedrijf rijdt rond met zogenaamde ‘mules’ – vroege testversies van de auto – in extreme gebieden als woestijnen en besneeuwde gebieden.

Californië wordt overigens druk bevolkt door autonome auto’s: naast Faraday Future zijn ook fabrikanten als General Motors en Honda daar aan het testen.