Bezoek het Rijksmuseum in Virtual Reality

Altijd al naar het Rijksmuseum willen gaan, maar er geen tijd, geld of zin in gehad? Dankzij Google wordt het nu een heel stuk gemakkelijker om alle meesterwerken toch te zien. Sinds vandaag zijn al die kunstwerken te vinden op Google Arts & Culture, de website van het Google Cultural Institute, die je ook als app voor Android en iOS kunt downloaden.

De gehele digitale collectie bestaat uit 200 duizend objecten, dus hier wil je wel de tijd voor nemen. Daarnaast komen er vijf nieuwe tentoonstellingen beschikbaar, over Jan Steen, Johannes Vermeer, Joannes Lutma, Rembrandt van Rijn en specifiek over de Nachtwacht.

Maar je kunt ook door alle gangen van het museum dwalen en het gerenoveerde interieur bekijken van het museum. Dit doe je met Google Street View. En dit levert een extra ervaring op als je gebruikmaakt van de app en Google Cardboard: je kunt door het museum wandelen in Virtual Reality.

Het is niet voor het eerst dat het Google Cultural Institute mensen musea virtueel laat bekijken. Zo kwam in 2015 al een versie van het British Museum in Londen online. In totaal staan er ruim 200 duizend kunstwerken en 6 miljoen foto’s, video’s, manuscripten en andere kunsthistorische documenten op het platform.