Bandu: Horloge dat je stress level omlaag brengt


De meeste gadgets voegen alleen maar meer keuzestress toe aan ons dagelijks ritme. Onderweg luister je muziek, kijk je video of leest een boek, hou je bij waar je bent, met wie je bent en deelt natuurlijk al dat alles via je sociale netwerken. Maar het kan ook anders. Dit horloge heeft namelijk als doel om je gedurende de dag op een aantal momenten juist te onthaasten.

De Bandu werd ontwikkeld door neurowetenschappers aan MIT. Het apparaat meet onder meer je hartslag, ademhaling, lichaamstemperatuur en transpiratie. Als deze levels stijgen detecteerd het apparaat stress, en stelt het voor dat je een rustmomentje pakt. Bijvoorbeeld door even een liedje op te zetten, een game te spelen, even te gaan bewegen of een vriend te bellen. Naarmate je de Bandu langer gebruikt leert de smartwatch welke activiteiten je het meest tot rust brengen en stelt deze op de juiste momenten voor. Overall zou je stresslevel daardoor stukken lager moeten komen te liggen.

Bandu is op dit moment nog in Crowdfund fase, voor 199 dollar kun je er niet voor zorgen dat het apparaatje daadwerkelijk op de markt komt maar er ook meteen één op de kop tikken.