Bang & Olufsen presenteert televisie met ‘vleugel’-speakers die uitvouwen

Beovision Harmony, Bang & Olufsen

Bang & Olufsen heeft de Beovision Harmony onthuld, een televisie met speakers die openvouwen als je het apparaat aan zet. Daarmee doet de televisie denken aan een vlinder. Staat de televisie uit, dan zijn de speakers voor het scherm gevouwen.

Staat de televisie uit of speel je er alleen muziek op af? Dan staat het scherm op de vloer, met de houten- en aluminium speakers voor het scherm. Bij het inschakelen openen die vleugels zich door uit te waaieren en vouwen ze zich naar onderen. Het scherm komt vervolgens op de perfecte kijkhoogte uit. Bij het uitschakelen werkt dit natuurlijk weer andersom.

Geluid en beeld

Voor het ontwerp is natuurlijk niet zomaar gekozen. Het indelingpatroon is bijvoorbeeld ontworpen om de akoestische prestaties van het driekanaal te maximaliseren. Het luidsprekersysteem moet verder een stevige muziekstreamingervaring bieden, met geïntegreerde diensten als Tune-In en Deezer.

Ook kun je via je telefoon muziek streamen via Apple AirPlay 2, de ingebouwde Chromecast of Bluetooth. Het apparaat is verder te integreren in andere apparaten van Bang & Olufsen. Dankzij de ingebouwde 7.1 surround sound-decoder kun je acht Beolab-luidsprekers aansluiten.

De televisie zelf heeft een 77 inch OLED-scherm van LG. De televisie stuur je aan met webOS 4.5 van LG, waarmee je toegang krijgt to onder meer Netflix, Amazon en YouTUbe.

Beschikbaarheid

Goedkoop is de televisie echter niet. Voor de televisie betaal je namelijk minimaal 18.500 euro. Vanaf oktober 2019 kun je de Beovision Harmony in Bang & Olufsen-winkels kopen.