Basketbalteam Dallas Mavericks laat je met cryptovaluta betalen voor kaartjes

bitcoin

Cryptovaluta als bitcoin zijn in opkomst, en steeds meer organisaties en bedrijven laten je er mee betalen. De laatste die aan dat lijstje is toegevoegd, is het basketbalteam Dallas Mavericks. Eigenaar Mark Cuban heeft tegenover Bloomberg bevestigd dat je vanaf het NBA-seizoen van 2018 en 2019 kaartjes kunt kopen met bitcoin en ethereum.

Ook gaat het team zogenaamde tokens accepteren van bedrijven met “zakelijke relaties”. Maar vooral die bitcoins kunnen erg interessant zijn. De waarde van de cryptovaluta is in de afgelopen maanden met astronomische sprongen gestegen, waardoor het kan zijn dat je nu best veel geld hebt. En daar kun je nu dus geweldige plekken mee scoren bij een basketbalwedstrijd.

Investering

De beslissing van de Dallas Mavericks komt dan ook niet helemaal uit het niets. Cuban waarschuwde in juni wel dat de bitcoin een bubbel is, maar hij heeft er ook voor het einde van 2017 in geïnvesteerd. Hij ziet dan ook een toekomst voor cryptovaluta die positief genoeg is, dat het logisch is dat zijn team het steunt.