Bekijk een wedstrijd door de ogen van een american football-speler dankzij Intel en Fox Sports

De Super Bowl komt er weer bijna aan; een van de grootste sportevenementen in de Verenigde Staten. Om dit nog spectaculairder te maken, hebben FOX Sports en Intel de handen in één geslagen en ‘Be The Player’ gelanceerd. Het systeem biedt de mogelijkheid om door de ogen van de speler het veld te bekijken.

Door het gebruik van Intel’s 360 Replay technology wil FOX Sports de fans van american football precies laten zien wat een speler ook zag tijdens de game. Bijvoorbeeld wanneer een quarterback een bal onderschept tijdens de wedstrijd, kun jij naderhand door de ogen van de speler de onderschepping meemaken in plaats van van een afstandje.

3D footballveld

Het Intel 360 replay systeem maakt gebruik van camera’s gepositioneerd rondom het stadion, waardoor het on-field perspectief wordt gecreëerd. Met meer dan 30 camera’s wordt een 360 graden 3D-model van het speelveld vastgelegd. Dat gebeurt onder andere met behulp van algoritmes, die het veld in realtime kunnen vastleggen.

Niet alleen fans hebben profijt van het Be The Player perspectief, maar ook tijdens de wedstrijd kan het van pas komen. Je kunt gemakkelijk terugkijken hoe een speler wordt geblokkeerd of dat er een overtreding wordt gemaakt. In onderstaande video zie je het systeem in actie.