Bedenker Squid Game liep al ruim 10 jaar rond met het verhaal

squid game

Het wordt dé hitserie van 2021 genoemd: Squid Game, nu te zien op Netflix. De co-CEO liet eerder al doorschemeren dat deze serie wel eens de populairste serie ooit op de streamingdienst kan worden. En het lijkt erop dat hij gelijk heeft. Iedereen zit aan de televisie gekluisterd bij het zien van deze bizarre Koreaanse serie.

Hoewel de serie nog maar net op het streamingsplatform te zien is, liep de bedenker al ruim een decennia rond met het idee.

Squid Game

De regisseur van Squid Game, Hwang Dong-hyuk, deed een opvallende onthulling. Het verhaal van de serie zit goed in elkaar en valt bij een hoop mensen in de smaak, ondanks de bloederige scènes in de serie. Het is niet heel gek dat het verhaal zo waterdicht is, Dong-hyuk liep namelijk al ruim tien jaar rond met het idee.

In een interview met The Korean Times laat de regisseur weten dat het script voor de serie al in 2009 klaar lag. Het idee voor de serie kwam een jaar daarvoor al. Toch heeft hij een goede reden waarom we de serie nu pas zien.

Perfecte timing

Het had allemaal te maken met de timing van de serie, legt Dong-hyuk uit. Het was voor hem de vraag of het internationale publiek wel klaar was voor Squid Game. Logisch: de serie is gruwelijk, bloederig en gewelddadig. Volgens de regisseur kon het verhaal dan ook twee kanten op gaan: “Of het werd een gigantisch succes, of een verschrikkelijke flop”.

Waarom 2021 volgens hem dan het perfecte moment was om deze serie met de wereld te delen? “Na twaalf jaar was de wereld dusdanig veranderd dat een overlevingsverhaal zoals deze eindelijk geaccepteerd kon worden.” En dat bleek een goede keuze te zijn. De serie is niet alleen in het land van herkomst gigantisch populair, ook in de rest van de wereld staat deze serie op nummer één. Dat de regisseur zo goed het moment heeft aangevoeld, is behoorlijk indrukwekkend.

De serie is voor hem “een zegen en een last”, vertelt hij. “Het is een erkenning, maar het zal me voor altijd achtervolgen. Vanaf nu zal alles met Squid Game worden vergeleken.”

Ben je nog niet aan de serie begonnen, maar toch wel nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de trailer:

Beeld: Netflix