Bekende gamereviewer TotalBiscuit (33) overleden aan kanker

John Peter Bain is op 33-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Bain is beter bekend als TotalBiscuit en de Cynical Brit. Hij werd binnen de gamegemeenschap bekend met onder meer zijn YouTube-kanaal. Het overlijden van Bain is op zijn Twitter-profiel bekendgemaakt.

Bain werd in 2005 bekend met Warcraft Radio. Later begon hij gamegerelateerde zaken breder te bespreken en richtte hij zijn website Cynicalbrit.com op. In 2010 begon hij zijn YouTube-kanaal, wat uitgroeide tot een platform met ruim 2 miljoen abonnees. Het kanaal werd ook onderdeel van gamenetwerk Polaris.

Totalbiscuit

Bain besprak onder meer indiegames, steunde consumentenbescherming en castte games als StarCraft II en PlanetSide 2. Dat droeg allemaal bij aan zijn populariteit. Ook werd hij een geliefd commentator voor onder meer Warframe, StarCraft II en League of Legends.

Kanker

De bekende Brit onthulde in 2014 dat er kanker bij hem geconstateerd was. Toen onderging hij nog chemotherapie. In 2015 liet hij weten dat zijn ziekte terminaal was. Bain werkte echter nog een aantal jaren door.

Bain overleed gisteren op 33-jarige leeftijd. Hij laat een vrouw en kind na.