Dit zijn de 10 belangrijkste techevents in 2017 die je niet mag missen

Techfestivals en -conferenties waar experts uit een vakgebied samenkomen om hierover te praten zijn onmisbaar voor iedereen die hier mee bezig is. En ook al ben je zelf erg gedreven in je vakgebied, je steekt er wel altijd iets van op. Of zoals de Griekse filosoof, Socrates zei: “De enige wijsheid die echt telt is weten dat je niets weet.” Ik heb de belangrijkste events van dit jaar in binnen- en buitenland voor je uitgezocht, zodat je weet waar je heen moet!

1. The Next Web, 18 mei

The Next web, van het gelijknamige online magazine, vindt ieder jaar plaats in Amsterdam en is één van de belangrijkste techevents ter wereld. Elk jaar slaagt The Next Web erin om een leger aan gerespecteerde en gevarieerde topmensen en experts in het vak te laten spreken. Dit jaar zullen bijvoorbeeld de CEO van 9Gag, de co-founder van Google Drive en DJ Hardwell het podium bestijgen.

2. SXSW, 10-19 maart

Het South by Southwest festival met aandacht voor technologie, film en muziek vindt jaarlijks plaats in Austin, Texas. Het negen dagen durende festival is een leuke mix van innovatie en entertainment. Heb je zin in een plezierig maar leerrijke vakantie? Dan kan ik SXSW zeker aanraden!

Google praat voor volle zaal over hun Selfdriving Car Project #SXSW

A photo posted by Numrush (@numrush) on

3. Techcrunch Disrupt, 15-17 mei

Techcrunch Disrupt is een toonaangevend event als het gaat om opkomende startups en introductie van baanbrekende technologieën. Daarnaast zie je er ook interessante discussies over bijvoorbeeld welke richting we uit moeten met de kansen die innovatie ons biedt.

4. London Tech week, 12-16 juni

De London Tech Week is een festival met kleine initiatieven verdeeld over heel de stad. Tijdens dit event worden de leukste en meest veelbelovende projecten voorgesteld en gevierd. Dit festival is de ideale gelegenheid om een citytrip te combineren met een leerrijk uitstapje.

5. Web Summit, 6-9 november

Met meer dan 60.000 aanwezigen is de Web Summit in Lissabon de grootste Europese technologieconferentie. Elk jaar komen de meest indrukwekkende sprekers naar deze conferentie om te praten over hun ervaringen en kennis in hun vak. Zo waren bijvoorbeeld Elon Musk, Bono, Michael Dell, Eva Longoria en Ronaldinho te gast op vorige edities.

6. Dublin Tech Summit, 15-16 februari

Wil je op heel korte termijn al een techevent bijwonen, dan moet je op de Dublin Tech Summit zijn. Het bevindt zich niet alleen in het technlogisch hart van Europa, maar blinkt ook uit door de bijzondere sprekers. Zo is één van de 200 sprekers bijvoorbeeld een robot.

7. VivaTech, 15-17 juni

Viva Technology in Parijs is de rendez-vous voor gamechangers binnen de techsector. Met een sterke focus op beloftevolle startups en innoverende bedrijven, maar ook voor de normale techlover. Na dit event zal je als ondernemer weten of jouw startup een gamechanger is of niet en hoe je dit kunt worden.

8. ThingsCon Amsterdam, 30 november – 1 december

De ThingsCon is ieder jaar een vaste afspraak in onze agenda. De conferentie, die draait rond The Internet of Things, raakt zoveel meer vlakken binnen de technologie en de samenleving. Er wordt interactief gediscussieerd over de impact van innovatie en extra uitleg gegeven in workshops met experts uit een heel brede sector.

Thingscon - Ame Eliott

9. Open Tech Day 17, 20 april

Een ander techevent in de buurt en zeker een aanrader is de Open Tech Day in Utrecht. Tijdens deze leerrijke dag word je ondergedompeld in de wereld van CTOs, IT architects, experts en developers. Enige voorkennis van deze functies en de taken ervan zijn aangeraden als je de discussies wilt kunnen volgen zonder met je mond vol tanden te staan.

10. Border Sessions

Border Sessions is een jaarlijks terugkerend internationaal festival in Den Haag over technologie en maatschappij. Twee dagen lang zijn er ongeveer 80 verschillende sprekers uit verschillende vakgebieden te gast om je een inzicht te geven in de meest indrukwekkende en veelbelovende innovaties binnen hun sector.

Border-sessions-Den-Haag