Beleef de ramp van de Titanic via virtual reality

Iedereen kent het verhaal van de Titanic. Het beroemde schip vertrok in 1912 vanuit Southampton om vervolgens nooit meer terug te keren vanwege een aanvaring met een ijsrots. Heb je altijd willen weten hoe het was om aan boord te zijn van het zinkende schip? Goed nieuws, een team creatievelingen is druk bezig met de ontwikkeling van een virtual reality game over de Titanic.

Het team, onder leiding van Thomas Lynskey, werkt aan een virtuele game die het verhaal van de Titanic zo goed mogelijk nagebootst. Spelers zullen in de huid kruipen van Robert Morgan, een man die beschuldigd wordt van een grote misdaad. Terwijl hij in Southampton op de vlucht is voor de politie zal hij op het laatste moment aan boord gaan van de Titanic om te ontsnappen.

titanic VR

Tijdens de tocht met de Titanic dient de speler zoveel mogelijk clues te verzamelen om zijn onschuld te bewijzen. Volgens de makers is het mogelijk om gesprekken te voeren met mede-passagiers, waardoor spelers informatie kunnen verzamelen om de onschuld van Morgan te bewijzen. Het uiteindelijke doel van de game is om alle clues te verzamelen en de ramp te overleven.

Door middel van geavanceerde modellen willen de makers de Titanic en de stad Southampton zo realistisch mogelijk nabootsen. Volgens Lynskey zijn gebruikers in staat om alle kamers, cabines, lounges en gangen te ontdekken via de game. Daarnaast worden er zoveel mogelijk interactieve elementen aan toegevoegd en zal het schip met dezelfde snelheid zinken als in het echt.

Om de game te kunnen ontwikkelen, hebben de makers het project gelanceerd op Indiegogo om aan de benodigde financiële middelen te komen. De makers hopen met het project 250.000 dollar op te halen, maar met nog 19 dagen te gaan staat de teller pas op ruim 31.000 dollar. De game zal onder andere geschikt zijn voor de virtual reality headset van Oculus.