Eerste zelfrijdende auto van Nissan in 2016 op de Japanse markt

Nissan zal in 2016 zijn eerste deels-zelfrijdende auto op de markt brengen in Japan. Dat heeft de CEO van Nissan, Carlos Ghosn, bekendgemaakt tijdens de tweede dag van de New York International Auto Show.

Ghosn liet vorige maand tijdens het Mobile World Congress al weten dat de samenwerking tussen Renault en Nissan zou resulteren in twee deels-zelfrijdende auto’s. Tijdens de autoshow in New York onthulde de topman meer details.

Zo zei Ghosn tijdens zijn toespraak in New York dat er een Nissan op de markt zal komen, die in staat is om autonoom te rijden. Een vijfjarig partnership met NASA zou de ontwikkeling van de techniek versnellen, waardoor de eerste zelfrijdende auto van Nissan in 2016 op de Japanse markt moet verschijnen.

De auto zal zelfstandig kunnen rijden op de snelweg, zo meldt Ghosn. De auto zal uitgerust worden met diverse sensoren, waardoor het onder andere over de mogelijkheid beschikt om stilstaand en langzaam rijdend verkeer te detecteren. Hierdoor is de auto ook in staat om bij filevorming autonoom te rijden, waarmee ongelukken moeten worden voorkomen.

Vanaf 2020, het jaar waarin ook Google zijn zelfrijdende auto wil lanceren, zou de auto geheel zelfstandig moeten kunnen rijden in drukkere gebieden.