Belkin breidt de WeMo-lijn uit met lampen en slimme keukenapparatuur

Tijdens de CES in Las Vegas afgelopen week meer dan genoeg slimmigheid om een huis mee te vullen. Naast vernieuwende concepten, zoals Samsung’s ‘Smart Home’, ook een heleboel nieuwe toepassingen van oude én nieuwe bekende. Zoals Belkin, die een serie van interessante uitbreidingen aankondigde voor hun WeM0-productlijn.

Onder de aankondigingen van Belkin vielen drie nieuwe producten extra op met een vierde optie die een grote impact kan gaan hebben op de opkomst van ‘smart homes’ en connected devices.

Als belangrijkste uitbreiding van de WeMo-lijn kondigde Belkin tijdens de CES een serie van ‘verbonden’ LED-lampen aan, te vergelijken met bijvoorbeeld de Philips HUE. Voor een advies prijs van $129 krijg je 2 LED-lampen en zogenaamde ‘bridge’ die de lampen verbindt met je WiFi-netwerk. Lossen lampen komen op liefst $39.

Hoewel de lampen niet van kleur kunnen veranderen, zoals hun lichtgevende concurrenten van Philips, is de prijs voor een losse lamp wel weer iets lager. Daarnaast is de bridge van Belkin weer wel behoorlijk imposant: liefst 50 lampen kunnen worden aangestuurd door één apparaat.

De tweede interessante aanvulling van de productlijn wordt aangeboden in samenwerking met Jarden Foods, een grote speler op het gebied van keukenapparatuur. Samen met deze fabrikant gaat Belkin een heuse WeMo slow cooker produceren, waarmee je de temperatuur van je gerecht kunt beheren via je smartphone of tablet. Volgens beide partijen gaat het overigens niet bij één keukengadget blijven.

wemoslowcooker

Als laatste en misschien wel de meest interessant optie komt er dit najaar dan nog de WeMo Maker op de markt. Deze slimme stekkerdoos maakt van elke apparaat in je huis een ‘smart device’ door connectiviteit te bieden via het stopcontact en werkt zelfs samen met populaire dienst IFTTT. Een logische zet van Belkin, die ook gezien zullen hebben dat Kickstarter-projecten als de Zuli op veel aandacht kunnen rekenen.

Overigens was er vanuit de hardwarekant vooral veel lof voor de aankondiging dat Belkin ook werkt aan een slimmere router met ingebouwde WeMo-ondersteuning. De router zou zelfs kunnen worden uitgebreid met het herkennen van mensen in het huis en op die manier diverse handelingen kunnen automatiseren.

Het beloofd een spannend jaar te worden voor de slimme huizen!