Nieuw bluetooth hangslot is alleen te openen met je mobiele telefoon

Een hangslot dat je kunt openen met je mobiel, dat is het idee achter TEO. Handig, want je mag er van uit gaan dat de eigenaar nooit zijn sleutels kwijt is. Daarnaast maakt het openen van sloten middels mobiele software het mogelijk om objecten te delen met anderen, zoals we eerder al zagen bij BitLock, een digitaal fietsslot.

TEO is een Kickstarter project, dus het bedrijf moet nog wel eerst even de benodigde $160,000 ophalen om het slimme hangslot ook daadwerkelijk in productie te nemen. Het principe is verder relatief simpel: Middels een bluetooth verbinding maakt je telefoon verbinding met het hangslot, waarna jij het kunt openen met een virtuele sleutel in de bijbehorende app voor Android of iOS.

Wanneer je een apparaat wil uitlenen, bijvoorbeeld je grasmaaier of boot, dan kun je je vrienden een tijdelijke sleutel sturen waarmee ze het slot ook kunnen openen. Natuurlijk zitten er nog wel wat haken en ogen aan het idee: Zo moet de batterij van TEO wel 1 keer per jaar vervangen worden, anders gaat het slot niet meer open. Gelukkig beschikt het apparaat over een zogenaamde ‘jump start’ waarmee je het in zulke noodgevallen toch nog open kunt krijgen.  

De TEO gaat $79 dollar kosten en het is de bedoeling dat het product dan in december 2014 bij je op de mat ligt.