Beoordeel je dagelijks leven met grafische iPhone app Expereal

De nieuwe iPhone app Expereal legt de lat hoog voor zichzelf. De grafisch sterke app moet mensen helpen zichzelf beter te begrijpen, meer verbonden te voelen met de wereld om zich heen en moet uiteindelijk leiden tot beter geinformeerde beslissingen. Een heleboel, maar het team komt dan ook niet geheel onbeslagen ten ijs.

Het meten van geluk  – al dan niet middels een smartphone – is steeds belangrijker aan het worden voor een keur aan onderzoeken. En hoewel de app stores overlopen van tools om te verbinden met vrienden of je fysiek gestel te monitoren, ontbreekt het volgens de makers van Expereal nog aan een app die mensen helpt met de simpele vraag: “hoe gaat het nu met mijn leven en vrienden ten opzichte van eerder en waarom?”

De makers hebben hun app gemaakt met het boek “Thinking, Fast & Slow” van Daniel Kahneman in hun achterhoofd. Met name zijn visie over het ervaren en onthouden van onszelf geldt als een inspiratiebron. Hieronder kun je de TED-talk van Kahneman hierover nog eens terugkijken (aanrader!).

Wat doet Expereal dan precies? Welnu, de app vraagt gebruikers er op willekeurige tijden gedurende de dag om hun leven te beoordelen met een cijfer tussen de 1 en de 10. Dit kan gedaan worden middels een strak gevisualiseerd wiel met kleuren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een locatie, omschrijving en eventueel aanwezige personen toe te voegen aan je notitie.

Op je persoonlijke profiel kun je vervolgens in mooie visuals terugzien hoe je het over de afgelopen periode hebt gedaan en wat de gemiddelde cijfers zijn over de afgelopen maanden en weken. Met een tap op de specifieke dag duik je dieper de content in.

In de komende maanden moet er ook een Android-variant beschikbaar komen. Het ziet er in ieder geval prachtig uit, maar de slag naar de doelen die de app wil bereiken blijft lastig te maken.