Amerikaanse fabrikant Vuzix wil nu al concurreren met Google Glass

Het product moet nog officieel op de markt komen maar nu al heeft Google’s smart-bril Glass een concurrent te pakken. Althans, zo lijkt het. Het Amerikaanse Vuzix wil de strijd aan gaan met De Grote G, maar of het daartoe in staat blijkt?

Als het gaat om de naam heeft Google alvast een voorsprong genomen. Vuzix’ product gaat de “Smart Glasses M100” dragen en dat klinkt toch al direct een stuk minder sexy dan simpelweg “Glass”.

Het bedrijf uit New York communiceert echter gelijksoortige hardware specs: microphone en koptelefoon, camera, GPS, bewegingssensoren en krachtig genoeg om een aangepast versie van Android te kunnen ondersteunen. Via bluetooth en wifi zou het apparaat ook kunnen verbinden met een smartphone. Maar belangrijkste en – letterlijk – meest in het oog springend is het kleine display, wat op deze afstand hetzelfde oogt als een 4″ display op ongeveer 30 centimeter afstand.

Toch is het nog maar de vraag of Vuzix gaat concurreren met Google’s hardware. Wie kijkt naar de eerste versies van beiden producten zal het direct opvallen dat het prototype van Vuzix een stuk lomper oogt dan de brillen van Google. Een kleine blik op de andere designs van Vuzix beloven daarboven op ook niet bijster veel goeds voor de toekomst.

Nog veel belangrijker is de stroomversnelling waarin de ontwikkelingen van “augmenters” als deze brillen in terecht zijn gekomen de laatste 1,5 jaar. De eerste tests zijn intussen al uitgevoerd met interactieve lenzen, zowel door het Amerikaanse als Israelische leger. Kennelijk zo succesvol dat de techniek begin dit jaar al werd getoond tijdens de CES in Las Vegas!

En hoewel de kosten nog aanzienelijk moeten dalen, komt dit scenario dan ineens verrekte dichtbij!