Bespaar water met nieuw sproeisysteem Iro

Tuinieren wordt, na de komst van de Soil IQ, weer een stukje makkelijker met de slimme sproeiers van Rachio. Deze sproeiers houden rekening met het weer, het seizoen en met het soort planten in je tuin. Zo wordt er zo min mogelijk water verspilt.

Mede-oprichter van het bedrijf Christopher Klein zegt dat normale sproeiers veel water verspillen. Wanneer de sproeiers op een timer staan, gebeurt het bijvoorbeeld wel eens dat de sproeiers aangaan terwijl het regent. Zonde, vindt Klein, en reden genoeg om een eigen intelligent systeem te bedenken.

Het systeem genaamd Iro is een controlebox voor alle sproeiers in de tuin. Met dit systeem kun je iedere sproeier bedienen. Met een app kun je je gewenste sproeimomenten instellen. Je kunt hierbij aangeven wat voor soort tuin je hebt en welke bloemen en planten het meest voorkomen. Op basis hiervan bepaalt het systeem hoeveel water er nodig is op een bepaald moment.

1382962_181568092032335_251858257_n

Ook houdt het systeem rekening met het weer en de seizoenen. Is het midden zomer dan zal er vaker en langer gesproeid worden. Maar regent het of gaat het binnenkort regenen, dan zorgt het systeem ervoor dat er niet gesproeid worden.

Het systeem wordt vanaf april 2014 verstuurd en is verkrijgbaar voor $199,-.