Met elektrisch wiel FlyKly fiets je moeiteloos overal naar toe

Nu er steeds meer nadruk komt te liggen op milieubewust bezig zijn, ontdekken mensen van over de hele wereld de fiets. Dit zorgt de laatste tijd voor een hele rits aan nieuwe innovaties op fietsgebied. Zo wordt het delen van fietsen steeds gemakkelijker gemaakt door bijvoorbeeld een digitaal fietsslot en worden nieuwe apps ontwikkelend voor navigatie op de fiets.

Met FlyKly komt er nu een nieuwe innovatie bij dit rijtje: een wiel die iedere fiets om kan bouwen tot een elektrische fiets. Het werkt heel simpel: het bedrijf FlyKly stuurt je een wiel toe, je zet deze in je fiets en je kunt direct beginnen met fietsen.

91ad929068e1f200f1e83beff4e4f981_large

Het wiel is een assist-only wiel, wat betekent dat je wel zelf moet trappen om de motor aan de gang te krijgen. Maar als je eenmaal bezig bent, kun je 25 km/u over een afstand van 50 kilometer. In slechts twee uur is de accu weer opgeladen en kun je verder gaan. Ook door een bergje af te rijden wordt de batterij opgeladen.

Via een app kun je de maximale snelheid instellen. Ook kun je via de GPS tracker die in het wiel zit, via de app je routes bekijken. Of stel dat je fiets gestolen wordt, kijken waar je fiets exact is. Ook handig is dat je via de app de motor kunt blokkeren. Dit functioneert als extra beveiliging, naast het gewone slot.

De FlyKly staat momenteel op Kickstarter, maar heeft de sponsoring al binnen. In mei 2014 worden de eerste wielen verstuurd. Voor $550 heb je al een wiel thuis. Toch een stuk goedkoper dan een gewone elektrische fiets!