Na polsbandjes komt Best Kept Secret nu met betalen met je pinpas tijdens festival

Best Kept Secret

Een groot probleem tijdens festivals is dat je eindeloos in de rij staat voor muntjes. Best Kept Secret loste dat in 2014 op door een betaalchip aan een polsbandje te plaatsen. Daardoor hoefde je alleen geld op de chip te zetten en kon je betalen bij een kraampje. Maar ook dat bleek niet perfect. Dit jaar heeft het festival besloten om juist met een pinpas te betalen.

Het polsbandje was handig: je stond minder lang in de rij voor een bar terwijl iedereen zocht naar de juiste hoeveelheid muntjes. Bovendien had je geen ongebruikte muntjes meer in je broekzak zitten, want je tegoed kon je na afloop terugkrijgen. Daarnaast raakte je de muntjes niet per ongeluk kwijt.

Maar toch was het niet ideaal: je stond nog steeds eeuwig in de rij om geld op het bandje te zetten. Dus je stond nog steeds in de rij, terwijl je vooral naar een podium wilde. Daarom introduceert Best Kept Secret dit jaar Cashless 2.0. Alles op het festival kun je nu betalen met je bankpas of creditcard.

Waarom nu pas?

De stap klinkt zo simpel. Je hebt geen geklooi met tegoeden die na afloop weer teruggestort moeten worden en je pinpas heb je toch wel bij je. Bovendien kun je ook contactloos betalen tijdens het festival, wat nog meer tijd scheelt. Je vraagt je snel af: waarom hebben ze dit niet direct gedaan?

Een officieel antwoord is er niet. In de aankondiging zegt het festival er niets over en ze waren ook niet direct bereikbaar voor commentaar. Toch zijn er wel redenen te bedenken. Wil je pinnen, dan moeten er apparaten geregeld worden. Dat betekent dat er een goed werkende verbinding moet zijn om te kunnen betalen en dat die apparaten aangeschaft moeten worden. Het proces is dus niet snel geregeld.

Maar toch hebben ze het nu wel gedaan en dat scheelt ons weer een hoop tijd en gedoe. Tijdens Best Kept Secret ren je dus direct door naar je favoriete band!