Bike Hawk gaat fietsendiefstal tegen met ‘onzichtbaar’ veiligheidssysteem

Een gestolen fiets komt eigenlijk nooit uit, maar in de winter al helemaal niet. Gelukkig komen er steeds meer gadgets op de markt om fietsendiefstal tegen te gaan.

Zo schreven we eerder al over het slimme slot en de slimme trapper, maar die hebben één groot nadeel. Fietsendieven kunnen zien dat de fiets is beveiligd. Slopen ze de gadget eraf, dan is je fiets alsnog weg.

20141230063019-trackers

Bike Hawk komt met een ‘onzichtbare’ oplossing: GPS trackers in zowel de zadelpen en het stuur als in het achterlicht. Geen dief die erachter komt dat jij de fiets zo goed beveiligd hebt.

Hoe werkt het?

Door middel van de drie GPS trackers en de verbinding met je smartphone kun je realtime in de gaten houden waar je fiets is. Neemt een dief jouw fiets mee, dan krijg je direct een melding dat de fiets in beweging is.

Vervolgens kun je de route van de fiets blijven volgen en kun je de exacte locatie doorgeven aan de politie. De maker van Bike Hawk claimt dat de GPS slechts een afwijking heeft van 2,5 meter.

Maar de Bike Hawk is meer dan alleen een anti-diefstal apparaatje. Je kunt de Bike Hawk ook synchroniseren met sport applicaties van bijvoorbeeld Strava en Endomondo. Hiermee heb je gelijk een ingebouwde activity tracker op de fiets.

De Bike Hawk heeft een batterijduur van ongeveer anderhalve maand. Wees niet bang dat de Bike Hawk ineens uitvalt, want als de batterij opgeladen moet worden ontvang je een melding.

Ben je toch nog wat bang dat dieven de gadget opmerken en willen verwijderen? Dan biedt Bike Hawk ook nog eens drie verschillende soorten schroeven aan. Deze schroeven zijn niet gangbaar, waardoor de kans groot is dat de dief geen gereedschap heeft om de Bike Hawk te verwijderen.

20150120125705-bolts2

Het product is inmiddels gelanceerd op crowdfunding-platform Indiegogo en streeft ernaar om 35.000 dollar op te halen. Als je nu doneert ontvang je de het systeem met een korting van 45%.