Bing gaat tweets automatisch vertalen op Twitter

Twitter heeft Bing gestrikt om tweets automatisch te gaan vertalen. Hierdoor zijn gebruikers in staat om tweets automatisch in verschillende talen te lezen.

Twitter experimenteerde al langer met een gelijksoortige functie. Vanaf 2013 test het platform al met het vertalen van tweets, maar een eerder project is geruisloos verdwenen. Vanaf nu zal de functie opnieuw zijn intrede doen.

Schermafbeelding 2015-01-22 om 22.00.01

Gebruikers kunnen de tweet vertalen via een knop, een wereldbol, onder de oorspronkelijke tweet. Dit heeft Twitter bekend gemaakt in een blogpost.

Twitter zegt er wel bij dat de tweets zo goed mogelijk worden vertaald, maar dat het kan zijn dat sommige tweets grammaticaal niet helemaal kloppen of dat de context niet helemaal duidelijk wordt. Om misverstanden te voorkomen blijft de originele tweet zichtbaar boven de vertaling.

De nieuwe functie is inmiddels beschikbaar voor twitter.com, de iOS en Android app en voor Tweetdeck.

Het is niet de eerste keer dat Twitter vandaag in het nieuws komt. Eerder vandaag werd al bekend dat Twitter de meest relevante tweets toont van de tijd dat je niet actief was op het platform.