Binnenkort kijk je het Nederlandse Netflix-aanbod op vakantie in het buitenland

Het zal je maar gebeuren: net als je middenin een toffe Netflix-serie zit, is hij niet beschikbaar in je vakantieland. Het aanbod van Netflix is immers per land beschikbaar. Binnen Europa is dat binnenkort geen probleem meer. Nieuwe wetgeving binnen Europa moet ervoor zorgen dat jouw lokale aanbod namelijk ook in andere Europese landen beschikbaar blijft.

Eind vorig jaar werd de nieuwe wet al voorgesteld, maar nu is de wet eindelijk aangenomen. Het zal nog even duren totdat je ook werkelijk je Netflix-aanbod in het buitenland erbij kunt pakken, want de EU verwacht pas dat de nieuwe regels in 2017 in werking worden gebracht.

De nieuwe wetgeving is goed nieuws voor vakantiegangers die hun gebruikelijke aanbod willen bekijken, maar voor mensen die de geoblokkades van Netflix proberen te omzeilen zullen wellicht balen. Op het moment proberen Nederlanders bijvoorbeeld om het Britse Netflix-aanbod te bekijken, met behulp van DNS- en VPN-servers. Voert Netflix de vakantiefunctie in als verplichte optie, dan krijg je ongeacht je getoonde locatie binnen Europa dezelfde content te zien.

Deze Netflix-kijkers zullen balen, want het wordt hun al knap lastig gemaakt. Sinds dit jaar worden hulpmiddelen om je locatie te veranderen door Netflix geblokkeerd. Dat lukt niet altijd, maar populaire tools werken nog maar zelden.