Apple Pay komt ‘zo snel mogelijk’ naar Europa

Apple Pay is hard aan het groeien in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, maar hier in Nederland kunnen we de betaaldienst voor iPhone en Apple Watch nog niet gebruiken. Dat kan wel eens snel gaan veranderen, vertelt Apple Pay-baas Jennifer Bailey aan TechCrunch. Apple zou namelijk “hard werken” om de betaaldienst zo snel mogelijk uit te rollen in andere Europese en Aziatische landen.

Apple wil zijn betaaldienst op termijn beschikbaar stellen in iedere significante markt waar het bedrijf in actief is. Of Nederland daar ook onder valt moet nog blijken. Hoewel Apple hier wel actief is, lijken we bij productintroducties iets lager op de prioriteitenlijst te staan dan bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland.

Volgens eerdere geruchten staat Apple Pay eind dit jaar gepland voor Frankrijk. Over Nederland lekte recent niks naar buiten, maar we weten dat onder andere ING graag wil helpen bij de uitrol. ‘Ondersteuning‘ voor Apple Pay stond al eens per ongeluk vermeld op de website van de bank.

Het lijkt er hoe dan ook op dat de plannen in Azië een stuk praktischer zijn. Daar zegt Apple namelijk actief in gesprek te zijn met banken, om zo Apple Pay in onder andere Singapore uit te brengen.