Binnenkort praat je Nederlands tegen je Android Wear-smartwatch

Afgelopen vrijdag werd versie 1.4 voor de Android Wear, het smartwatchplatform van Google, gelanceerd. De meeste veranderingen in deze versie zitten hem in de ‘Screen Settings’, volgens Android Police. Daarnaast is er in de instellingen de nieuwe optie ‘Privacy & personal data’ toegevoegd en is de ‘Watch battery’ optie verdwenen.

Het interessantste, voor de Nederlandse markt, lijkt echter in de broncode te staan. In de nieuwe versie is er perongeluk een een changelog, een lijst met veranderingen, voor de volgende update te zien. Hierdoor krijgen we alvast een kijkje achter de schermen met betrekking tot de volgende updates.

In deze changelog staat onder andere het ondersteunen van de Nederlandse taal. De Android Wear werkt tot nu toe alleen nog in het Engels. De bijbehorende app, om Android Wear-horloges mee aan te sturen, is al wel in het Nederlands beschikbaar. Andere talen die straks worden ondersteunt zijn Mandarijn, Cantonees, Indonesisch, Pools en Thais.

Schermafbeelding 2015-11-09 om 11.17.22

Daarnaast wordt het versturen van berichten door stemcommando’s in Whatsapp, WeChat, Viber, Telegram en Nextplus mogelijk. De combinatie van beide zorgt ervoor dat je de Android Wear-horloges straks in het Nederlands opdracht kunt geven van het versturen van berichten.

Ook lijkt het erop dat er een ingebouwde speaker in de Wear-apparaten ondersteund gaat worden. Wanneer deze volgende versie uit gaat komen is nog niet bekend.