‘Bitcoins met totale waarde van 70 miljoen dollar gestolen bij hack NiceHash’

NiceHash, een online marktplaats waar mensen rekenkracht voor het ‘minen’ van cryptomunten kunnen kopen en verkopen, is gehackt. Dat beweert het bedrijf in een verklaring op Reddit. Volgens het bedrijf zijn de Bitcoins gestolen door een aanval op het betalingssysteem.

Tegen Reuters zegt Andrej P. Škraba, hoofd marketing bij NiceHash, dat het gaat om ongeveer 4.700 Bitcoins. Op Reddit verwijzen mensen naar een Bitcoin-wallet die gisteren in één transactie 4.655 Bitcoins heeft ontvangen. Samen met een aantal kleinere transacties en met de huidige koers van ongeveer 14.000 dollar per Bitcoin, is die wallet nu bijna 70 miljoen dollar waard.

NiceHash heeft zijn website voor 24 uur stilgelegd, waardoor gebruikers de dienst niet meer kunnen gebruiken. Tegen Reuters zegt Škraba het bedrijf samenwerkt met lokale autoriteiten, maar hij weigerde meer details te geven. NiceHash is gevestigd in Slovenië.

Waarde Bitcoin

De waarde van Bitcoin steeg de afgelopen dagen aanzienlijk. Vorige week was de digitale munt voor het eerst meer dan 10.000 dollar per stuk waard. Sindsdien is de waarde volgens CoinDesk gestegen naar de huidige prijsindex van ongeveer 14.500 dollar per Bitcoin.