BitConnect sluit leen- en handelsplatform voor bitcoin

Bitconnect

BitConnect, een platform waar je kunt investeren in bitcoin, gaat sluiten. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een blogbericht.  Het bedrijf zelf blijft wel bestaan, als een zogenaamde wallet en als platform voor nieuws en onderwijsdoelen.

“We sluiten het platform voor lenen per direct, waarbij alle uitstaande leningen kwijtgescholden worden”, aldus het bedrijf. Al het geld dat je geleend had, wordt overgezet naar je wallet. De BitConnect-cryptovaluta kun je op ieder moment opnemen. Het platform voor de handel gaat over vijf dagen dicht.

Het bedrijf blijft in de toekomst wel andere diensten voor cryptovaluta aanbieden. Daarbij gaat het onder mee om BitConnect X ICO, dat een cease and desist-brief heeft gehad van de Texas Security Board. Ook blijft de BCC-munt wel op de lijst van andere handelsplatformen staan. Die munt is echter flink gedaald, van 425 dollar 10 dagen geleden naar 43 dollar nu.

Problemen

De reden dat het platform sluit, is volgens het bedrijf vanwege “slechte pers”. De meeste van “slechte pers” draait echter om hun diverse legale problemen. Zo heeft het meerdere cease and desist-brieven gehad uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Ook waarschuwden Ethereum-oprichter Vitalik Buterin en Litecoin-oprichter Charlie Lee dat het gehele platform oplichterij was. Zij stellen dat het een Ponzi scheme is, een frauduleus investeringsbedrijf waarbij het geld van oudere investeerders wordt betaald met dat van nieuwe investeerders. Met andere woorden: ze doen niets om winst te maken.