Ferrari kondigt aan een elektrische superauto te gaan maken

Ferrari heeft aangekondigd een elektrische superauto te gaan maken, om de concurrentie met Tesla aan te gaan. Dat zegt CEO Sergio Marchionne tegenover Bloomberg.

“Als er een elektrische superauto is om te bouwen, dan is Ferrari de eerste”, aldus Marchionne. “Mensen vinden het geweldig wat Tesla heeft gedaan met een superauto. Ik probeer wat Elon heeft gedaan niet kleiner te maken dan het is, maar ik denk dat wij dat ook kunnen.”

Hybride auto’s

Ferrari heeft in vergelijking met andere fabrikanten tot nu toe weinig geïnvesteerd in elektrische en autonome auto’s. Het bedrijf sloot meer partnerschappen met bedrijven als Waymo, terwijl het zich richtte op het versterken van zijn merken. Maar nu komen er toch plannen voor elektrische voertuigen. Volgens Marchionne komen er in het eerste half jaar van 2018 nieuwe hybride auto’s van het merk op de markt. “Vanaf daar is het gemakkelijk om naar een elektrisch model te gaan.”

Ook heeft de CEO aangekondigd dat Ferrari in 2019 of 2o20 zijn eerste SUV op de markt brengt. Deze auto moet “de snelste SUV op de markt” worden.