Blue Origin-CEO Jeff Bezos onthult ontwerp van maanlander Blue Moon

Blue-Moon-Blue-Origin

Jeff Bezos heeft de maanlander Blue Moon onthuld. De maanlander, onderdeel van Bezos’ ruimtevaartbedrijf Blue Origin, kan wetenschappelijke ladingen en uiteindelijk ook mensen naar het oppervlak van de maan brengen, meldt The Verge. Volgens de topman van zowel Blue Origin als Amazon wordt er al drie jaar aan de lander gewerkt.

“Dit is een ongelofelijk voertuig en het gaat naar de maan”, aldus Bezos. De Blue Moon moet in staat zijn om autonoom te navigeren in de ruimte en tussen de 3,6 en 6,5 ton aan spullen zachtjes op de maan neer te zetten. Volgens Bezos is het in staat om vier grote rovers tegelijkertijd te dragen.

Ook moet de Blue Moon een “ascent stage” mee kunnen nemen, die vanaf de maanlander gelanceerd kan worden. Dit voertuig moet uiteindelijk mensen vanaf de maan kunnen vervoeren als ze bijvoorbeeld teruggaan naar de aarde.

Verder onthulde Bezos een nieuwe motor voor de lander die Blue Origin ontwikkeld heeft. Het gaat om de BE-7. Deze zomer moet de eerste ontstekingstest uitgevoerd worden.

Vrouw op de maan

Blue Origin is het niet enige bedrijf dat zijn ogen op de maan heeft. De regering van de Amerikaanse president Trump heeft ook al duidelijk gemaakt dat NASA opnieuw mensen naar de maan moet gaan sturen. NASA heeft hier echter nog geen budget en plan voorgesteld, maar de organisatie gaat nieuwe hardware en voertuigen nodig hebben.

Bezos toonde met zijn aankondiging dat het bedrijf plannen heeft om naar de maan te komen in hetzelfde tijdsframe dat NASA voor ogen heeft. NASA is namelijk door vice-president Mike Pence uitgedaagd om in 2024 de eerste vrouw op de maan te zetten.”We kunnen helpen om die tijdlijn te behalen, maar alleen omdat we drie jaar geleden begonnen.”

Wanneer de Blue Moon voor het eerst gaat vliegen, is echter nog onbekend.