Sonos brengt Google Assistant volgende week naar zijn speakers

Sonos

Diverse speakers van Sonos hadden al ondersteuning voor de spraakassistent Amazon Alexa. In januari toonde het bedrijf speakers met ook de Google Assistant. En volgende week is het eindelijk zo ver: dan komt Google’s spraakassistent echt naar de speakers toe.

Sonos heeft bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers ook gezegd dat de Google Assistant nu naar de speakers komt. Specifiek komt de spraakassistent naar de Sonos One en Beam. De ondersteuning is bovendien in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, en komt in de komende maanden pas naar andere markten. Wanneer Nederland volgt is nog onduidelijk.

Het duurde overigens best lang voor Sonos de Assistant naar zijn speakers kon brengen. Al bij de lancering van de One in 2017 zei het bedrijf dat de Assistant op de speaker zou komen, wat vervolgens uitgesteld werd tot 2018. Maar ook vorig jaar bleef het stil. Pas tijdens CES in januari dit jaar werden speakers getoond met de Assistant ingebouwd, naast Amazon Alexa.

Ervaring verbeteren

“Deze functie zal de klantervaring echt verbeteren en markeert de eerste keer dat consumenten een enkele slimme speaker kunnen kopen en kunnen kiezen welke spraakassistent we willen gebruiken”, aldus het bedrijf.

“We denken dat het altijd de juiste keuze is om consumenten een keuze te geven en verwachten dat deze filosofie in de komende tijd overgenomen wordt door de industrie.” Overigens ondersteunen beide speakers ook AirPlay 2, wat betekent dat je muziek kunt afspelen via Siri op een Apple-apparaat. Siri zelf zit echter niet op de speakers.