Blue Origin gaat raketlancering voor het eerst livestreamen

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-baas Jeff Bezos gaat voor het eerst één van zijn raketlanceringen livestreamen. Later deze week, waarschijnlijk op vrijdag, gaat het bedrijf voor de vierde keer zijn raket New Shepard lanceren en ook weer laten landen. En de hele wereld kan dit keer dus meekijken.

Bij eerdere lancering kwam er pas achteraf een video online. En in het begin kondigde Blue Origin de testlanceringen van de New Shepard zelfs niet vantevoren aan. Volgens The Verge is het ruimtevaartbedrijf langzaamaan transparanter aan het worden. En da’s wel zo handig, want het bedrijf wil straks mensen de ruimte in sturen als toerist en die willen uiteraard wel weten waar ze mee te maken hebben voor ze aan boord van een raket stappen.

De lancering zelf zal dit keer overigens niet heel bijzonder zijn, maar de landing van de raket is een stuk spannender. We hebben al gezien dat Blue Origin een raket kan laten landen, maar wat als er iets misgaat? Tijdens deze test zullen bewust twee parachutes van van capsule waar de crew inzit niet open gaan tijdens de landing. In theorie zou dat een veilige landing niet in de weg moeten staat, maar of dat in de praktijk ook zo werkt kunnen we dus live gaan bekijken.

De lancering en landing staan dus gepland voor vrijdag, maar hierbij is Blue Origin uiteraard afhankelijk van externe factoren, waaronder het weer.