BMW maakt als eerste autofabrikant koppeling met populaire dienst IFTTT

De lampen van je huis automatisch laten uitgaan wanneer je de auto start? Of de temperatuur van je huiskamer automatisch laten bijstellen op basis van je afstand tot huis? Zomaar wat interessante nieuwe recepten die mogelijk zijn dankzij een samenwerking tussen BMW en ‘online schakelbord’ If This Then That (IFTTT).

BMW is de eerste autofabrikant die verbinding maakt met IFTTT. Via de populaire gratis dienst kunnen services aan elkaar geknoopt worden middels ’triggers’ en ‘actions’. De dienst werkt samen met bekende diensten als Facebook, Twitter, Google Drive, Evernote en e-mail, maar ook met populaire slimme hardware zoals Philips Hue, de producten van Nest en Netatmo.

Screen Shot 2016-01-26 at 13.53.51

De samenwerking met BMW staat nog behoorlijk in de kinderschoenen, maar er zijn toch al wel een paar hele toffe koppelingen toe te passen. Zo kunnen garagedeuren automatisch geopend worden zodra de auto de oprit nadert, kan de auto een berichtje sturen naar je wederhelft wanneer je de kinderen van school pikt of de lampen in huis automatisch worden in- of uitgeschakeld op basis van het starten of stoppen van de auto voor de deur.

Je kunt de auto ook automatisch zijn plek laten doorgeven op Google Maps wanneer je hem ergens parkeert (handig bij diefstal!) en een bericht laten versturen wanneer hij de maximumsnelheid overschrijdt.

Vooralsnog is de koppeling met IFTTT alleen beschikbaar voor bestuurders met ConnectedDrive Services en BMW Online-diensten. Daarnaast benadrukt BMW dat het om een eerste proef gaat, dus het kan voorkomen dat je nieuwe koppeling af en toe weigert.

Screen-Shot-2016-01-24-at-11.36.34-AM-630x236