BNR en het Financieele Dagblad starten dagelijkse nieuwspodcast: Newsroom

podcast

Radiozender BNR en het Financieele Dagblad (FD) starten in januari met een dagelijkse nieuwspodcast. Beide media, onderdeel van de FD Mediagroep, gaan daarmee de concurrentie aan met NU.nl. Die startte in oktober met de eerste dagelijkse nieuwspodcast van Nederland.

De dagelijkse podcast werd vanochtend aangekondigd door BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich. Het programma krijgt de naam Newsroom en wordt gepresenteerd door Roos Abelman.

Expert Podcast Netwerk

Een dagelijkse podcast is niet de eerste stap die BNR op het gebied van podcasting zet. Eerder dit jaar lanceerde het radiostation het Expert Podcast Netwerk. Daarbij biedt de zender niche-experts, maar veelal amateurpodcasters, een podium onder de vlag van BNR. Ook veel officiële BNR-programma’s zijn als podcast te beluisteren.

In juni vertelde BNR-hoofdredacteur Fröhlich me al interesse te hebben in een dagelijkse nieuwspodcast. “Het plan ligt er”, zei hij destijds. Intussen kwam NU.nl al met zijn eigen podcast aanzetten: Dit wordt het nieuws. Van deze podcast zijn nu ongeveer zestig afleveringen beschikbaar gemaakt.