Magic Leap kondigt eerste prototype voor de markt aan: Magic Leap One

Magic Leap One

Magic Leap, het geheimzinnige bedrijf dat werkt aan een augmentedreality-bril, heeft zijn eerste prototype dat in de verkoop gaat aangekondigd: de Magic Leap One. Het gaat om een ontwikkelaarsversie die vanaf 2018 beschikbaar wordt. Hoeveel het apparaat gaat kosten, is nog niet bekend.

Naast een bril bevat de Magic Leap One ook een controller en een kastje, dat gebruikers op hun heup kunnen dragen. De bril is door middel van een kabel verbonden aan dit heup-accessoire. Met het product moeten virtuele objecten in de echte wereld zichtbaar worden. Op zijn website laat het bedrijf alleen foto’s van het product zien, maar geen video van een fysiek exemplaar in gebruik. Ook ontbreekt materiaal waarin Magic Leap ons door de ogen van de bril laat kijken.

Magic Leap spreekt op zijn website niet specifiek van een augmentedreality-bril. Het bedrijf heeft het over ‘een nieuwe dimensie van de computer’. De bril kan de fysieke omgeving waarnemen en onthoudt waar de vloer, muren en objecten zich bevinden. Een virtueel voorwerp kan daardoor op dezelfde plek blijven staan. De augmentedreality-bril van Microsoft, de HoloLens, kan dit ook.

Prototype

De aankondiging van de Magic Leap One is de eerste stap richting een conreet product van het bedrijf, dat meer dan een miljard dollar aan investeringsgeld ophaalde. Een jaar geleden ontving het bedrijf nog kritiek van de website The Information. Die stelde dat Magic Leap investeerders en potentiële klanten misleidde. Het bedrijf publiceerde een video van een augmentedreality-game op zijn YouTube-kanaal, maar volgens oud-medewerkers bestaat die game helemaal niet.