Bosch-CEO: ‘Over 5 jaar hebben meer dan 230 miljoen mensen een smart home’

Bosch ken je misschien vooral van de boor- en wasmachines. Maar wist jij dat in 3 op de 4 smartphones die vandaag de dag op de markt zijn Bosch technologie wordt gebruikt? Het bedrijf hard meewerkt aan de realisatie van de eerste zelfrijdende auto’s op de weg? En bovendien een zeer belangrijke speler is als het gaat om de ontwikkeling van smart cities en the Internet of Things?

Bosch CEO Volkmar Denner vertelt vanavond meer over al die ontwikkelingen binnen zijn bedrijf tijdens een persconferentie op de CES. Ook maakt hij van de gelegenheid gebruik om een eigen smart home-systeem aan te kondigen, waarmee consumenten binnenkort alle apparatuur in hun huis kunnen verbinden met het internet.

Schermafbeelding 2016-01-05 om 17.27.11

Volgens Denner zijn smart homes binnen nu en 5 jaar de norm: meer dan 230 miljoen huishoudens zijn tegen die tijd volgens hem ‘smart & connected’. Ze zorgen ervoor dat we veiliger kunnen wonen, minder energie verbruiken en apparaten slimmer gaan gebruiken omdat ze met elkaar verbonden zijn. “En dat kan alleen wanneer een smart home platform volledig open is, en alle elektronische apparatuur in de toekomst met elkaar verbonden kan worden”, aldus Denner.

Voor de snelle adoptie van Internet of Things is het belangrijk dat consumenten niet eerst allemaal nieuwe elektronica hoeven aan te schaffen voor ze er aan mee kunnen doen: soms is een ouderwets apparaat met één kleine sensor in één klap slim & connected te maken.

Schermafbeelding 2016-01-05 om 17.47.46

De nieuwe eCall retrofit van Bosch is daar een mooi voorbeeld van. Het apparaatje dat er uit ziet als een simpele USB lader voor in de sigarettenaansteker van je auto, beschikt over dezelfde technologie die voorheen alleen in spiksplinternieuwe auto’s terug te vinden was: Dankzij micro-mechanische sensoren worden direct de veiligheidsdiensten gewaarschuwd wanneer deze registreren dat de auto een stevige crash heeft gemaakt.