HTC Vive Pre: HTC verbetert zijn virtual reality-bril

HTC heeft vandaag zijn nieuwe versie van de virtual reality bril genaamd HTC Vive aangekondigd: de HTC Vive Pre. De HTC Vive zou eigenlijk in 2015 al verschijnen, maar dit werd uitgesteld naar april 2016.

Nu blijkt dat HTC nog bezig was met het verbeteren van de ‘oude’ HTC Vive en dat deze daarom later verschijnt. Elk onderdeel is volgens HTC onder handen genomen om betere comfort, ergonomie en performance te kunnen bieden.

Zo is de nieuwe HTC Vive Pre is een stuk compacter en voorzien van een stabielere hoofdband. Daarbij is het visuele systeem verbeterd met nog helderde displays. Doormiddel van verwisselbare schuimrubberen inzetstukken en dichtingen voor de neus moet de bril nu geschikt zijn voor verschillende types hoofden. Ook kunnen brildragers aan de slag met de bril, zonder dat ze hun bril af hoeven te zetten.

Geïntegreerde voorcamera

De grootste verandering ten opzichte van de HTC Vive is de toevoeging van een camera aan de voorzijde. Hiermee kunnen er meerdere fysieke elementen in de ruimte geplaatst worden zodat er een nog betere beleving gegarandeerd kan worden, aldus HTC. Zo kan door de toevoeging van de camera gemakkelijker door de ruimte worden gelopen, kun je gaan zitten en bijvoorbeeld een glas drinken oppakken zonder dat je de bril hoeft af te zetten.

Daarnaast zijn ook de controllers verbeterd ten opzichte van de vorige versies. De controllers hebben nu een zachtere randen, een betere balans, nieuwe knoppen met reliëf en comfortabele pads voor de handgrepen. Daarbij geeft hij feedback in de vorm van trillingen.

SteamVR-ondersteuning

De HTC Vive is de eerste VR-headset die SteamVR ondersteund. Hierdoor is de HTC Vive bruikbaar met Steam, hét grootste online gameplatform voor PC, Linux en Mac. De lancering van de HTC Vive Pre staat gepland voor April 2016. Ook worden zo’n 7000 extra Vive-devkits beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars.