Check de beelden: Nieuwste robot van Boston Dynamics ruimt de vaatwasser in

Google’s moederbedrijf Alphabet zou al een tijdje bezig zijn om te kijken of het robotmaker Boston Dynamics kan verkopen. Ondertussen gaan de medewerkers van dat bedrijf onverminderd door met het bouwen van robots. Ze hebben weer een video online gegooid van hun nieuwste creatie: SpotMini.

SpotMini is een kleine en tengere robot als je hem vergelijkt met de eerdere creaties van Boston Dynamics. Ook deze lijkt weer op een dier, doordat hij redelijk natuurlijk loopt op vier poten.

Het bijzondere is dat hij een soort grijparm heeft, die een beetje lijkt op de nek van een giraf. Deze kan perfect op zijn plaats blijven terwijl de robot beweegt. Met de grijparm kan SpotMini vanalles. In de video zien we hem een glas in de vaatwasser zetten.

Bukken en tralopen

Andere indrukwekkende skills van de SpotMini is dat hij uit zichzelf bukt als hij bijvoorbeeld onder een tafel door moet. Verder zien we hem de trap oplopen en weer opstaan nadat hij is uitgegleden over een bananenschil.

Maar voordat ik de inhoud van het filpmje verder ga beschrijven, zou ik zeggen: bekijk de video gewoon en verbaas je over wat deze robot allemaal kan!