Breng De sterrennacht van Van Gogh tot leven met unieke LEGO-set

Van Gogh de sterrennacht

Altijd al een Van Gogh in huis willen hebben, maar vond je de posters wat saai? We kunnen ons voorstellen dat het échte werk van de kunstenaar wellicht iets teveel van het goede is. Goed nieuws voor alle Van Gogh fans die wel zin hebben om hun handen uit de mouwen te steken voor een mooi kunstwerk. Er is namelijk een LEGO-bouwpakket van De sterrennacht.

LEGO Ideas

Het is al enige tijd mogelijk om zelf ideeën in te sturen via LEGO Ideas. Ontwerpers kunnen hierbij zelf een idee insturen, met een kans dat dit daadwerkelijk een bouwset wordt. Via deze weg is De sterrennacht dan ook tot leven gekomen als LEGO-set.

Hoe dat precies werkt? Je stuurt een idee in waar het publiek vervolgens op kan stemmen. Het concept moet in de eerste 60 dagen minimaal 100 stemmen behalen en in het eerste jaar 1.000 stemmen. Als het concept uiteindelijk 10.000 positieve reacties krijgt, gaat het pas door naar de belangrijke mensen in Billund, Denemarken. Er gaan een paar maanden overheen voordat alle ideeën met meer dan 10.000 positieve reacties beoordeeld kunnen worden, maar vervolgens selecteert de LEGO Groep enkele ideeën die daadwerkelijk worden uitgewerkt tot echte set.

Van Gogh Sterrennacht

De sterrennacht van Van Gogh

Het idee van De sterrennacht komt van Truman Cheng, een 25-jarige fan uit Hongkong. Hij heeft zijn idee daadwerkelijk ingezonden via het LEGO Ideas-platform. Om deze Van Gogh in huis te halen, betaal je 169,99 euro. Wanneer het bouwpakket daadwerkelijk in de winkels ligt, is nog even afwachten. LEGO zelf geeft aan dat dit ‘binnenkort’ zal zijn. Extra leuk: De sterrennacht is gemaakt in samenwerking met The Museum of Modern Art in New York, waar het echte schilderij te vinden is.

De sterrennacht

Beeld: LEGO