Britse telecomprovider lanceert bodycam met livestreaming via 4G

Capture Cam van EE

Een opmerkelijke productaankondiging: de Britse telecomprovider EE heeft een bodycam gelanceerd. De Capture Cam is een kleine camera van 5,5 bij 5,5 centimeter die je bijvoorbeeld aan je borstzak kunt hangen. Je kunt hem laten filmen, maar ook laten livestreamen via 4G. Dit werkt helaas niet met diensten als Periscope of YouTube, gebruikers zitten vast aan een eigen platform van EE middels de Skeegle-app.

Het is niet de eerste stap van de Britse provider als hardware-merk. Eerder bracht het al een smartphones, tablets en ook een actioncam (een soort GoPro) uit. Die was overigens gekoppeld aan een contract of prepaid-simkaart. Waarschijnlijk geldt voor de Capture Cam een zelfde constructie en kun je hem niet kopen zonder dienstverlening bij de provider af te nemen.

Dat EE nu kiest voor het uitbrengen van een bodycam/lifeloggingcamera is opvallend, aangezien dergelijke camera’s niet populair zijn onder een groot publiek. De markt voor actioncams is vele malen groter. Daarnaast brengt een livestreaming bodycam de nodige privacybezwaren met zich mee. En dat is opvallend, want juist het Verenigd Koninkrijk staat bekend om de kritiek om de privacy-inbreuk door de vele CCTV-camera’s, in het bijzonder in Londen.