Bug in iOS 11 crasht iPhones en blokkeert toegang tot apps

Het Italiaanse blog Mobile World heeft een bug ontdekt in het besturingssysteem van Apple. Dat meldt The Verge. De softwarefout laat iPhones vastlopen en blokkeert de toegang tot iMessenger. Ook kunnen door de bug populaire apps zoals Facebook Messenger en WhatsApp niet meer geopend worden.

De bug zit in iOS 11, blijkt uit tests van The Verge. Ook de macOS versies van Safari en Messages hebben last van de fout. De problemen worden veroorzaakt door het verzenden van een karakter in het Telugu, een Indiase taal. De smartphone crasht wanneer het bericht ontvangen is.

Het lukt de app niet om het karakter te laden, waardoor berichten niet meer geopend kunnen worden. Je kunt weer toegang krijgen tot iMessages door iemand anders een bericht naar je te laten sturen. Daarna kan je proberen het onderwerp dat is aangedaan door de bug te verwijderen.

Softwarefouten plagen Apple

De softwarefout heeft gevolgen voor populaire apps als WhatsApp en Messenger, maar lijkt geen invloed te hebben op Skype en Telegram. De bug zit niet in de beta versie van iOS 11.3. The Verge denkt, dat Apple de fout zeker zal oplossen met het uitkomen van 11.3 dit voorjaar.

Apple heeft de laatste tijd meer last gehad van softwarefouten. In december vorig jaar werd bekend dat er een enorm beveiligingslek in het macOS High Sierra zat. Apple concentreert zich op het ontwikkelen van iOS 12, dat betrouwbaarder moet worden.