De buigbare Samsung-smartphone komt wellicht al in 2017

Een smartphone met buigbaar scherm leek jarenlang toekomstmuziek. We hoorden wel over experimentele touchscreens die je als papier kon opvouwen, maar ze werden eigenlijk alleen in testlabs gebruikt. Dat gaat vanaf 2017 misschien al veranderen. Volgens bronnen van Bloomberg overweegt Samsung om dat jaar van die buigbare toestellen op de markt te brengen.

Eén van de buigbare Samsung-telefoons zou te vergelijken zijn met een ouderwetse vouwtelefoon of een spiegeldoosje. Je kunt het scherm op elkaar vouwen, zodat je de telefoon later open kunt klappen. Je hebt dan een groot scherm dat compact in je broekzak past.

Een tweede telefoon van Samsung zou een 5 inch-scherm hebben als je er bijvoorbeeld mee belt – maar je kunt dit scherm uitvouwen om een 8 inch-tablet tot je beschikking te krijgen.

De flexibele OLED-schermen zouden de schermrace bij smartphonemakers ineens een totaal andere insteek geven. Tot nu toe werd er vooral op het gebied van resolutie geconcurreerd. Gebogen schermen worden al een tijdje gemaakt door smartphonebedrijven, maar deze hebben nog niet de praktische voordelen die een buigbaar display zou meenemen.