Bullipedia daagt studenten uit om innovatief datasysteem te bedenken

Chefkok Ferran Adrià nodigt studenten uit om bij te dragen aan zijn ambitieuze gastronomische project Bullipedia. Met de wedstrijd Hacking Bullipedia worden studenten, designers en wetenschappers uitgedaagd om met een oplossing te komen voor het sorteren van alle informatie die op Bullipedia komt.

Bullipedia moet een database worden met daarin alle gastronomische informatie die ter wereld beschikbaar is. Adrià wil hiermee een platform bieden aan culinaire professionals. Bullipedia moet zowel alle culinaire kennis samen brengen en toegankelijk maken, als kennisuitwisseling stimuleren.

In Hacking Bullipedia kunnen deelnemers een voorstel doen van hoe alle informatie het best georganiseerd kan worden. Behalve een lijst met verschillende scenario’s waar het informatiesysteem aan moet voldoen, heeft de deelnemer alle vrijheid in de wedstrijd. Je mag werken in teams, alleen, een voorstel indienen of een compleet werkend prototype. Belangrijk is wel om innovatief en vernieuwend te zijn.

Deelnemers hebben tot 30 oktober 2013 de tijd om hun voorstellen in te sturen. Uit alle inzendingen worden drie teams gekozen die hun voorstel mogen pitchen in Barcelona. De winnaar mag drie maanden meewerken aan het Bullipedia project en zijn of haar idee in de praktijk brengen.

Ben je geïnteresseerd, dan kun je je tot 30 oktober hier aanmelden.