Facehawk maakt van jouw Facebook tijdlijn een interactieve videoclip

Kunstwerken waarin gebruik wordt gemaakt van Big Data, het komt meer voor. Maar iedere keer levert het weer unieke en bijzondere beelden op. Zo ook met kunstproject Facehawk: een interactieve videoclip die gebruik maakt van jou Facebookupdates.

De maker van dit project is de band Big Data, bestaande uit zanger Daniel Armbruster en producer Alan Wilkis. Met de Facehawk wil het duo de relatie tussen mens en machine verder onderzoeken en tonen hoe Internet de menselijke ervaring gevormd heeft. Armbruster en Wilkis willen laten zien hoeveel informatie er online publiekelijk beschikbaar is. Het bijbehorende nummer van Big Data heet dan ook niet voor niets ‘Dangerous’.

Facehawk is provocative, compelling and almost forces you to have an opinion about your personal information being so readily available online

Met dit interessante, nieuwe manier om een videoclip te maken, is de Facehawk genomineerd voor een Tomorrow Award. De Tomorrow Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bijzondere en innovatieve projecten.

Probeer hier de Facehawk zelf uit.