Mobiele bank Bunq voegt optie om te betalen met een handscan toe

Bunq

De mobiele bank Bunq, waarbij je enkel kunt bankieren via de bijhorende app, voegt de mogelijkheid toe om jezelf te identificeren via je hand. Je kon hiervoor al je gezicht gebruiken via de camera aan de voorkant van je telefoon en je vingerafdruk als je telefoon die kan scannen. Nu komt daar dus je hand bij.

De bank noemt deze functie bunq 4 Fingers Touchless. Je scant vier vingers van je hand middels de camera aan de achterkant van je telefoon, waarbij gebruik wordt gemaakt van de flitser. Hiervoor werkt de Nederlandse bank samen met het Amerikaanse bedrijf Veridium. Bunq claimt de eerste ter wereld te zijn die deze technologie gebruikt. Een handige mogelijkheid voor mensen die bijvoorbeeld liever niet met hun gezicht inloggen.

De functie is onderdeel van een grote vernieuwing van de app waarbij er nog allerlei andere functies worden toegevoegd. Zo wordt het voortaan ook mogelijk om geld over te maken naar mensen die geen Bunq-rekening hebben zonder dat je hun IBAN-nummer hoeft in te voeren. En gebruikers kunnen realtime hun pinpas aan een andere rekening koppelen.

Tot slot introduceert Bunq een losse app voor mensen die een rekening willen delen met hun vrienden. Hier zijn al diverse apps voor, ook van diverse banken, en de mobiele bank voegt daar Slice aan toe. Je kunt direct vanuit de app betaalverzoeken versturen als je Bunq-klant bent, maar een rekening bij de bank is niet verplicht. Ook niet-klanten kunnen Slice dus gebruiken.