BuzzFeed gaat verkiezingsnacht live op Twitter streamen

BuzzFeed gaat de nacht van de Amerikaanse presidentsverkiezingen live op Twitter streamen. Op die manier willen beide bedrijven een jong publiek naar het platform brengen. Twitter richt zich de afgelopen tijd steeds meer op nieuws en politiek, voornamelijk door samenwerkingen met nieuwsorganisaties aan te gaan.

Tijdens de stream zal BuzzFeed breaking news en een analyses van de verkiezingsnacht delen op het sociale netwerk. Tussendoor worden advertenties weergegeven. Het sociale netwerk wil zich op deze manier voor adverteerders profileren als een prima alternatief voor advertenties op televisie.

Eerder waren al debatten tussen presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton live via Twitter te volgen. Volgens het sociale netwerk keken meer dan drie miljoen mensen afgelopen weekend naar het tweede debat tussen beide kandidaten.

Het slot van de Amerikaanse presidentsverkiezingen vindt plaats in de nacht van 8 op 9 november. BuzzFeed begint om middernacht Nederlandse tijd met zijn livestreams.