CANAL+ is terug in Nederland: Streamingdienst vanaf vandaag beschikbaar

Terug van weggeweest op de Nederlandse kijkbuis: CANAL+. Met een nieuwe streamingdienst via alle bekende appstores en app bij launching partner Ziggo is de Franse betaalzender vanaf vandaag beschikbaar. Op het platform vinden kijkers voornamelijk CANAL+-producties, maar er is ook ruimte voor bijzondere en exclusieve titels van andere producenten. Wel is er een sterke focus op Europees werk.

CANAL+ was dan misschien even minder zichtbaar in ons land, internationaal is het merk actief in meer dan 50 landen en heeft CANAL+ ruim 25 miljoen abonnees in Europa, Afrika en Azië. Met eigen merken als STUDIOCANAL, SPI International (Film1 & FilmBox) en Dutch FilmWorks is CANAL+ een van de Europese leiders in productie, acquisitie en distributie van films en series.

Canal Digitaal vanaf januari CANAL+

Helemaal verdwenen was het merk natuurlijk nog niet helemaal. Via de Canaal Digitaal-dienst kon je immers al een breed scala aan (Nederlandse) tv-zenders via een app bekijken. Klanten van Canal Digitaal hoeven geen andere apps te installeren. Vanaf eind januari zal die app ook omgedoopt worden tot CANAL+. Daarmee brengt CANAL+ sport, live-tv, films en series samen op één plek. ESPN Compleet is standaard beschikbaar in de app. Bovendien geeft het streamingplatform toegang tot meer dan 75 tv-zenders en een grote verscheidenheid aan films en series. Voor DTH en IPTV blijft de naam Canal Digitaal beschikbaar, maar wordt voorzien van een ander logo: Canal Digitaal, a CANAL+ brand.

Door samenwerkingen met onder andere Viaplay, Fremantle, NPO, Lionsgate en Lumière is er ook een breed scala aan films, (sport)documentaires en series van die producenten te bekijken. Denk daarbij aan bekende titels als The Brigade, Riphagen, The Wolf of Wall Street, The Whale en King’s Speech.

Jacques Du Puy, CEO CANAL+ International: “Het is geweldig om de positie van CANAL+ op de Europese markt verder te versterken met de lancering van onze streamingdienst in Nederland. Het is een volwassen streamingmarkt waar alle grote spelers actief zijn. Met onze ervaringen uit andere gebieden, de sterke relaties met contentleveranciers en grote belanghebbenden, zijn we ervan overtuigd dat we de klanten iets nieuws kunnen bieden. Vooral de combinatie van lineaire tv, sport, films en series maakt de CANAL+ propositie onderscheidend en uniek”.

Vanaf €4,99 per maand

Het streamingplatform van CANAL+ is vanaf vandaag te downloaden in de Appstore en Playstore. Een abonnement kan worden afgesloten op canalplus.nl voor € 4,99 per maand. De eerste zeven dagen is de app gratis, daarna is deze maandelijks opzegbaar. De app is op alle apparaten te gebruiken door twee gebruikers tegelijkertijd.

Wil je liever het completere Canal Digitaal, waar ESPN Compleet bij zit inbegrepen? Dan betaal je €14,99 per maand.

Afbeelding via Canal+