Cardiio gebruikt iPhone camera om hartslag te meten

Wie al niet uit kon over de kwaliteit van de foto’s die een iPhone kan maken: met een druk op de knop is hij ook in te zetten als hartslagmeter. Echt! Waar eerder al Azumio’s Heart Rate de camera gebruikte om via je vingertop je hartslag te meten, gebruikt de nieuwe app Cardiio de reflecties van licht vanaf je gezicht om te bepalen hoe het klokje tikt.

Na maanden van onderzoek en diverse wetenschappelijke onderzoeken zijn oprichters Yukkee en Ming-Zher Poh er van overtuigd dat Cardiio kan fungeren als een volwaardige meter. Het is gebleken dat de meter slechts 3 slagen per minuut verschilt met een volledig geijkte meter.

Zoals gezegd meet de app via licht je hartslag: “Every time your heart beats, more blood is pumped into your face. This slight increase in blood volume causes more light to be absorbed, and hence less light is reflected from your face. Using sophisticated software, your iPhone’s front camera can track these tiny changes in reflected light that are not visible to the human eye and calculate your heart beat!

De app is nu te downloaden in de App Store en kost 3,99 eur.