Ook cruiseschepen worden slim: Wearable Ocean Medallion zorgt voor een zorgeloze cruise

Carnival Ocean Medallion

Ondanks dat het allerlei voordelen kan bieden, zien we dat wearables nog niet massaal worden gebruikt door bijvoorbeeld pretparken of resorts. Terwijl ze de vakantie van mensen zoveel makkelijker kunnen maken. Cruisemaatschappij Carnival bewijst dat. De zogenoemde Ocean Medallion moet ervoor zorgen dat een passagier van een zeeschip nog minder hoeft uit te voeren tijdens zijn vakantie en een nog zorgelozere vakantie krijgt, schrijft The New York Times.

Het concept lijkt deels op de MagicBands van Disney World; het grote verschil is dat de wearable van Carnival in de vorm van een medallion is, zo groot als een vijftig-cent-munt en werkt zonder dat daar enige aanraking met een sensor aan te pas hoeft komen. Simpelweg naar de deur van je cabine lopen en het slot wordt al voor je geopend.

Sieraad

Daarnaast helpt het familieleden om elkaar te vinden aan boord van het reusachtige zeeschip. Dat betekent ook dat je eten of drinken kunt bestellen via de app Ocean Compass en kunt laten bezorgen op de plek waar je je bevindt. Het systeem onthoudt ook voorkeuren voor entertainment of activiteiten. Door de wearable een luxueuzere uitstraling te geven, kun je, nadat je naam in het medallion is gegraveerd, accessoires kopen zodat je het als een sieraad kunt dragen.

Het doel van de Ocean Medallion is om de passagier van het schip minder te belasten met lange rijen bij het buffet of met vastlopende betalingssystemen. Dezelfde reden waarom Disney World de MagicBands ontwierp. Door je creditcard te koppelen aan het medallion wordt betaling aan boord nog gemakkelijker.

7000 sensoren

Het zeeschip Regal Princess is als eerste uitgerust met het systeem, wat neerkomt op 121 kilometer bedrading, meer dan 7000 sensoren en 4000 digitale schermen door het hele schip. Het nieuwe zeeschip Princess Cruises zal de volgende zijn met het systeem, volgens Arnold W. Donald, CEO van Carnival.