Nest Protect zet je oven uit als hij brand ruikt

Nest Protect

Het grote probleem van veel smart-home-producten is dat het gemak van op een handige en onzichtbare manier samenwerken ontbreekt. De apparaten maken verbinding met internet en zijn los van elkaar bedienen, maar samenwerken is een uitdaging.

Er zijn allerlei platformen en apps die daar verandering in proberen te brengen, maar de meeste producten van verschillende fabrikanten kunnen niet samenwerken. Dat terwijl je pas van een ‘smart’ home kan spreken, als alle apparaten met elkaar gaan praten en zelf slimme beslissingen nemen.

Nest en het Amerikaanse Generaal Electric (GE) geven het goede voorbeeld. De rookmelder Nest Protect en de connected ovens van Generaal Electric gaan samenwerken. Het werkt heel simpel. Als vuur, rook of koolmonoxide wordt gemeten door de Protect, terwijl je oven aanstaat, zet de Nest die uit. That’s all, maar het is wel de eerste keer dat ik een nuttige toepassing hoor van een oven die verbonden is met internet.

Nu is het natuurlijk niet direct reden om een connected oven te kopen, maar nu steeds meer apparaten in huis een internetverbinding krijgen, gaan we hopelijk meer van dit soort samenwerkingen zien. En met een beetje geluk een standaard waardoor dit soort slimmigheden met ieder apparaat van ieder merk mogelijk worden.

Nest General Electric