Carrie Fisher zal niet digitaal tot leven gewekt worden voor nieuwe Star Wars films

Na het jammerlijke overlijden van Carrie Fisher, werd duidelijk dat het plan was dat Princess Leia nog een grote rol zou spelen in Star Wars Episodes VIII en IX. De opnames van de eerste film zijn al afgerond, maar die van het vervolg moeten nog beginnen. Dit zorgde voor erg veel speculaties door fans en media. LucasFilms heeft nu besloten om komaf te maken met deze speculaties in een blogpost op de Star Wars-website.

CGI-reproductie

In Rogue One: A Star Wars Story pakte regisseur Gareth Edwards nog uit door…

Spoiler Alert…de overleden Grand Moff Tarkin weer tot leven te wekken met behulp van CGI-reproductie. Bij CGI-reproductie wordt er op een slimme manier gebruik gemaakt van dubbelgangers en computeranimatie. Princess Leia kreeg in Rogue One een zelfde CGI-behandeling als Grand Moff Tarkin door een vervangactrice een jonge versie te laten vertolken.

peter-cushing-Grand-Moff-Tarkin

Na de dood van Fisher werd er door verschillende mensen gesuggereerd dat Leia Organa in Star Wars Episodes VIII en IX ook levende zou worden gehouden met deze techniek, maar nu blijkt dat dit niet het geval zal zijn.

In de blogpost laat LucasFilms weten dat ze geen plannen hebben om haar digitaal tot leven te wekken. Ze hopen vooral de gedachte aan Carrie Fisher als persoon en personage levende te houden en het mooie werk dat ze gedaan heeft in ere te houden. De grote vraag is hoe de afwezigheid van Princess Leia in het verhaal van Episode IX zal worden verwerkt.