De FF91 van Tesla-concurrent Faraday Future blijkt nog veel duurder dan gedacht

Er is het afgelopen jaar al heel veel gezegd en geschreven over de nieuwe concurrent van Tesla, Faraday Future. Hun eerste auto, de FF91, werd gepresenteerd tijdens de CES in Las Vegas. Het enige wat nog onduidelijk was, is de prijs. Tot nu toe!

De volledig elektrische auto is daadwerkelijk een koopje, volgens CEO Jia Yueting. ‘Voor minder dan 300.000 dollar’ is hij van jou, schrijft Electrek. Nou, dat is niks toch?

We wisten al dat de auto niet heel goedkoop zou zijn, door de 130 kWh batterij en de enorme hoeveelheid technologie die erin zit. Hij onthoudt bijvoorbeeld hoe jij je stoel het liefste hebt staan en wat je favoriete muziek is. Hoe meer je de auto gebruikt, hoe slimmer hij wordt, aldus Faraday Future.

Tesla Model S

De prijsklasse 150.000 tot 200.000 dollar werd al eerder genoemd, maar nu blijkt dus dat de prijs ‘iets’ daarboven valt. Een Tesla Model X is te verkrijgen voor iets meer dan 100.000 euro. Da’s heel veel geld, maar blijkt dus nog steeds vrij goedkoop in vergelijking met de FF91.

De markt voor auto’s in deze prijsklasse is niet heel groot, dus ik ben benieuwd hoe Faraday Future de nieuwe auto het gaat doen op die specifieke markt. Bovendien is het nog niet helemaal zeker dat deze wagen überhaupt ooit op de markt komt. De autofabrikant kampte al eerder met financiële problemen en rechtszaken, dus het is nog maar de vraag hoe de toekomst van dit bedrijf er uit ziet.