CEO Salesforce vergelijkt Facebook met sigarettenverslaving

Facebook

Marc Benioff, CEO van Salesforce, heeft in een interview met CNBC Facebook vergeleken met een verslaving aan nicotine. “Facebook is de nieuwe sigaret”, aldus de topman. “Het is verslavend. Het is niet goed voor je. Er zijn mensen die proberen je het te laten gebruiken, zelfs als je niet weet wat er gebeurt.”

Benioff wil dan ook dat de overheid ingrijpt. “De overheid moet wat doen. Ze moeten echt gaan reguleren wat er gebeurd.” Daarbij zegt hij zich vooral zorgen te maken over de impact op kinderen. “Facebook kan serieuze effecten op de gemeenschap hebben, net zoals sigaretten dat kunnen.”

Eerdere kritiek

Benioff vergeleek het sociale medium al eerder met de tabaksindustrie. Ook in januari zei hij al dat het platform gereguleerd moet worden, net als tabak. “Ik denk dat je het op exact dezelfde manier moet doen als waarop de sigarettenindustrie gereguleerd werd. Hier is een product: sigaretten. Ze zijn verslavend, ze zijn niet goed voor je”, aldus Benioff destijds.

“Ik denk absoluut dat technologie verslavende kwaliteiten heeft die we aan moeten pakken, en dat ontwerpers die producten verslavender maken en we daar iets aan moeten doen.”

Foto: Shutterstock.com